NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 Birds Come, Birds Go

Birds Come, Birds Go

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 1

In the same way, we will add the number of swans and cranes.

Question: 1

How many Swans and Cranes are there in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 2

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 3

The total number of swans and cranes is 70.

One morning, Suraj saw that out of 70 birds only 26 birds were left. The rest had gone away.

Question: 2

How many birds have gone away?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 4

___________ birds have gone away.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 5

44 birds have gone away.

Practice Time

Question: 3

Rahul scored 23 runs in a cricket match and Dhoni scored 69. How many runs did they make in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 6

They made _________ runs in all.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 7

They made 92 runs in all.

Question: 4

Dema sold 48 shawls in a fair. Next day sold 17 more shawls. How many shawls in all did he sell?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 8

Dema sold __________ shawls in all.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 9

Dema sold 65 shawls in all.

Question: 5

Bunnu rabbit can eat 29 carrots in one week. Munnu rabbit can eat 42 carrots in one week. Who eats more in a week, and by how much?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 10

___________ eats __________ more carrots.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 11

Munnu eats 13 more carrots.

Question: 6

Neha is 29 years old. Her mother is 58 years old. How many years older is Neha’s mother?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 12

Mother is __________ years older than Neha.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 13

Mother is 29 years older than Neha.

Question: 7

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 14

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 15

Catch the Right Bus!

Question: 8

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 16
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 17

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 18
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 19
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 20

Chakachak in Hindi means clean and shining. Chakachak Toli is the name of a group of children who work to clean their park.

Question: 9

Shreya collects the money and writes it in her diary. Help Shreya to find how much money is left at the end of the month.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 21

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 22

Question: 10

Children of Chakachak Toli counted the number of trees in the park.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 23

(a) trees were more than trees. How many more? __________

Answer:

8 trees.

(b) Draw the tree which is least in number.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 26

(c) Draw the tree which is most in number.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 14 - 27

(d) Children planted some more trees to make 100. How many more did they plant? __________

Answer:

25 trees.

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification