NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 Give and Take

Give and Take

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 1

Question: 1

Now you may find how many necklaces and loose beads the other children take.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 2

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 3

Question: 2

How many beads are taken by Razia and Reema together?

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 4
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 5

Razia and Reema have taken 29 beads together.

Question: 3

How many beads are taken by Razia and Sonu?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 6

____________ beads are taken by Razia and Sonu.

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 7
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 8

47 beads are taken by Razia and Sonu.

Add by writing and also without writing

Question: 4

How many beads do they have together?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 9

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 10

How Many More Beads?

Question: 5

How many more beads do they have in the following?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 11

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 12

Sonu has 11 more beads than Aarif.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 13

Aarif has 12 more beads than Razia.

Question: 6

C) How many more beads does Simar have than Reema?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 14

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 15

Simar has 14 more beads than Reema.

Practice Time: Also do it in your mind

Question: 7

Tanisha has 17 pencils. Siya has 25 pencils. How many pencils are there in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 16

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 17

There are 42 pencils in all.

Question: 8

In Muneeza’s class, there are 13 English story books and 22 Hindi story books. How many story books are there in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 18

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 19

There are 35 story books in all.

Question: 9

Sakshi had 23 fruits. She ate 15 fruits. How many fruits are left?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 20

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 21

8 fruits are left.

Question: 10

Daljeet has 35 marbles. Arvind has 25 marbles. How many marbles do they have in all?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 22

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 23

There are 60 marbles.

Question: 11

Nisha has 32 bangles. Sukhi has 16 bangles. How many more bangles does Nisha have?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 24

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 25

Nisha has 16 bangles.

Venkatesha’s Canteen

Question: 12

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 26

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 27

Question: 13

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 28

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 29

I will get back 9 rupees.

Question: 14

Shekhar has 32 rupees. He bought a ball for 17 rupees. How much money is left with him?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 30

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 31

15 rupees is left with Shekhar.

Question: 15

Soni bought biscuits for 24 rupees and a packet of chips for 16 rupees. How much money will she pay?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 32

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 33

Soni pays 40 rupees.

Question: 16

Fantoosh had 64 rupees. He spent 39 rupees at the fair. How much money is left with him?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 34

Answer:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 12 - 35

25 rupees is left with Fantoosh.

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification