NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 What is Long, What is Round

What is Long, What is Round

Question: 1

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 1

Answer:

The answer is Pencil

Question: 2

Do you also think so?

Answer:

Yes, we also think so that it is pencil

Question: 3

Now you think of a different answer for Uncle Meeku’s question.

Answer:

The different answer for Uncle Meeku’s question is nib of the pen

Question: 4

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 2

Answer:

It is a ball

Question: 5

Look at things around you.

Write below:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 3

Answer:

The answer for the above table is:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 4

Question: 6

Make the coin spin. Does it look like a ball?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 5

Answer:

Yes, if we spin a coin, it looks like a ball

Question: 7

(a) Does a coin roll? Does it slide? Try

(b) Can, you make a 1 rupee coin stand like NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 6 this?

Answer:

(a) Yes, a coin roll as well as slide

(b) Yes, I can make a coin standNCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 7like this

Question: 8

Try doing the same thing a 2-rupee coin and a 5 rupee coin.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 8

Answer:

Yes, I can make a 2 rupee coin standNCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 9like this.

Yes, I can make a 5 rupee coin standNCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 10like this.

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification