NCERT Solutions for Class 2 English Unit 8 Poem – I am the Music Man

I am the Music Man

Reading is fun

Question 1:

What are the two instruments that the music man can play?

Answer:

The music man can play two instruments namely, piano and big drum.

Question 2:

Where does the music man come from?

Answer:

The music man comes from far away land.

Let’s talk

Question 1:

If the music man comes to you, what would you ask him to play for you?

Answer:

I would ask the music man to play mouth organ (harmonica) for me.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Question 2:

What would you like to learn – music, dance or karate?

Answer:

I would like to learn music.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Say Aloud

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-1

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

Sing this song aloud together. Make up a tune.

Heigh-ho

Heigh-ho! Heigh-ho!

From home to school we go!

Just keep on singing

All day long

Heigh-ho! Heigh-ho! Heigh-ho!

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s write

Question 1:

Make sentences using words from the table –

For example: A farmer works in the field.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-2

Now write the sentences here –

Answer:

  1. A farmer works in the field.
  2. A soldier wears a uniform.
  3. A singer sings songs.
  4. An electrician repairs lights.
  5. A pilot flies a plane.
  6. An actor acts in films.
  7. A musician plays music.

Question 2:

How many musical instruments can you find in this maze? Try to circle at least four.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-3

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-4

Question 3:

Change these words from singular to plural.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-5

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus cursus rutrum est nec suscipit. Ut et ultrices nisi. Vivamus id nisl ligula. Nulla sed iaculis ipsum.