NCERT Solutions for Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners

Zoo Manners

READING IS FUN
Question 1
:

What do you see at the zoo?

Answer:

We see many types of birds and animals at the zoo.

Question 2:

What does the camel have on its back?

Answer:

The Camel has a hump on its back.

LET’S TALK
Question 1
:

Have you been to a zoo?

Answer:

Yes, I have been to a zoo.

Question 2:

Name the animals which you have seen in a zoo. Say the names in your own language and then in English.

Answer:

I have seen lions, tigers, leopards, beers, monkey, pythons, crocodiles, etc. in the zoo.

Question 3:

Name the animal you liked the most. Why?

Answer:

I liked leopard the most because it is very quick and powerful.

Question 4:

Did you feed any animals at the zoo? Should we tease animals?

Answer:

Yes, I fed a monkey.

No, we shouldn’t tease animals.

LET’S LISTEN
Question 1
:

Listen and put a tick against the words that the teacher says-

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 2

SAY ALOUD

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 3

Answer:

The student has to do as directed.

LET’S SING AND ACT

Question 1:

Make sentences using “this” and “that”.

Answer:

This is a bag.

That is a car.

LET’S WRITE

A Visit to My Village

Question 1:

Fill in the blanks with the words from the box.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 4
NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 5


Answer
:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 6

Question 2:

Composition corner – Look at the picture and fill in the blanks.

Lines; flowers; buzzed; two; bee; buzzed

This is a ____________. It has ____________ on its wings. It has ____________ antennas. It buzzes round the ____________. It ____________ and ____________ and came to the zoo.

Answer:

This is a bee. It has lines on its wings. It has two antennas. It buzzes round the flowers. It buzzed and buzzed and came to the zoo.

LET’S DO

Question 1:

Help the bee to reach its home. What are the things that it met on the way that rhyme with bee?

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 8

Question 2:

Look at the pictures and fill in the blanks.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 9

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 10

Question 3:

Let’s make the noises that animals make.

  • Roar like a lion. Bark like a dog.
  • Neigh like a horse. Moo like a cow.
  • Quack like a duck. Chirp like a sparrow.
  • Bleat like a goat. Chatter like a monkey.
  • Grunt like a pig. Hiss like a snake.

Answer:

The student has to do as directed.

Question 4:

Join the dots. Complete the name of the animal.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 11


Answer
:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 12

LET’S PRACTICE

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 13

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 14

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification