NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Haldi’s Adventure

Haldi’s Adventure

READING IS FUN

Question 1:

Where was Haldi going?

Answer:

Haldi was going to school.

Question 2:

Why did Haldi stare at the giraffe?

Answer:

Haldi stared at the giraffe because she had never seen a giraffe like him.

Question 3:

How did she reach school?

Answer:

She reached school by riding the back of the giraffe.

LET’S TALK

Question 1:

How do you go to school?

Answer:

I go to school by school-bus.

Question 2:

What do you wear to school?

Answer:

I wear my school uniform.

Question 3:

Have you ever seen anything strange on your way to school? Talk about it.

Answer:

Yes, I have seen something strange on my way to school. It was an insect similar to chameleon, but bigger and more colourful.

SAY ALOUD

Question 1:

paddlesaddlecradle
downclownsoundround
schoolpoolrulecooltool

Answer:

The student needs to say the given words aloud so as to understand its pronunciation.

LET’S COLOUR

Question 1:

Find the shapes and colour them.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Haldi's Adventure - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Haldi's Adventure - 2

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification