NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 7 Measurement

Measurement

Question 1:

Tick the longer.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 1

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 2

Question 2:

Tick the shorter.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 3

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 4

LONGEST SHORTEST

Question 3:

Tick the longest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 5

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 6

Question 4:

Tick the shortest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 7

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 8

TALLER-SHORTER

Question 5:

Tick the taller.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 9

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 10

Question 6:

Tick the shorter.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 11

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 12

TALLEST-SHORTEST

Question 7:

Tick the tallest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 13

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 14

Question 8:

Tick the shortest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 15

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 16

THICKER-THINNER

Question 9:

Tick the thicker.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 17

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 18

Question 10:

Tick the thinner.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 19

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 20

THICKEST-THINNEST

Question 11:

Tick the thickest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 21

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 22

Question 12:

Tick the Thinnest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 23

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 24

HEAVIER-LIGHTER

Question 13:

Tick the lighter.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 25

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 26

Question 14:

Tick the heavier.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 27

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 28

HEAVIEST-LIGHTEST

Question 15:

Tick the heaviest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 29

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 30

Question 16:

Tick the lightest.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 31

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 32

Question 17:

Tick the heavier.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 33

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 34

MEASUREMENT

Question 18:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 35

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 36

Question 19:

Trace your friend’s hand span here.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 37

Answer:

Do it yourself.

MEASURE

Question 20:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 38

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 39

Question 21:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 40

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 41

Question 22:

Guess the distance between the two trees.

ncert solutions class 1 maths chapter 7 measurement 42

Answer:

Distance between the two trees = 12 feet

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification