NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty

NUMBERS FROM TEN TO TWENTY

Question 1:

Make a group of 10.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 1
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 2

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 3
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 4

Question 2:

Make a group of 10 and write numbers.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 5
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 6

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 7
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 8

Question 3:

Make a group of 10.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 9
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 10

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 11
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 12

COUNTING FROM 10 to 20

Question 4:

Fill in the blanks.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 13
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 14

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 15
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 16

Question 5:

Fill in the blanks.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 17
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 18

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 19
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 20

Question 6:

Complete the table

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 21
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 22
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 23

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 24
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 25
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 26

Question 7:

Complete the table.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 27
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 28
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 29

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 30
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 31
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 32

Question 8:

Complete the table.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 33
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 34
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 35

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 36
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 37
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 38

Question 9:

Complete the table.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 39
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 40

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 41
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 42

Question 10:

Tick the group with more objects.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 43
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 44

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 45
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 46

Question 11:

Join in order.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 47

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 48

Question 12:

Write the missing numbers.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 49

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 50

Question 13:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 51

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 52

Question 14:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 53

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 54

Question 15:

Circle the bigger number.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 55

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 56

Question 16:

Circle the smaller number.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 57

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 58

Question 17:

Circle the biggest number.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 59

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 60

Question 18:

Circle the smallest number.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 61

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 62

ADDITION

Question 19:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 63

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 64

Question 20:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 65

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 66

Question 21:

Rahul has 8 pencils. Sonu has 7 pencils. How many pencils do they have altogether?

Answer:

Number of pencils Rahul has = 8

Number of pencils Sonu has = 7

  • Total number of pencils they have = 8 + 7

= 15 pencils

Question 22:

Farida plucked 4 apples. Sita plucked 6 apples. Both put them together. How many apples are there now?

Answer:

Number of apples plucked by Farida = 4

Number of apples plucked by Sita = 6

  • Total number of apples = 4 + 6

10 apples

SUBTRACTION

Question 23:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 67

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 68

Question 24:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 69
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 70
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 71

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 72
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 73
ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 74

Question 25:

Sohan’s mother brought 9 bananas from the market. She gave 4 bananas to Sohan. How many bananas was she left with?

Answer:

Number of bananas Sohan’s mother had brought = 9

Number of bananas she gave to Sohan = 4

  • Number of bananas she is left with = 9 – 4

5 bananas

Question 26:

Rahim had 8 flowers. He put three flowers in a vase. How many flowers was he left with?

Answer:

Number of flowers Rahim had = 8

Number of flowers he put in the vase = 3

  • Number of flowers he was left with = 8 – 3

5 flowers

Question 27:

Addition Practice.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 75

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 76

Question 28:

Subtraction Practice.

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 77

Answer:

ncert solutions class 1 maths chapter 5 numbers from ten to twenty 78

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification