NCERT Solutions for Class 1 English Unit 6 Poem – Our Tree

Our Tree

READING IS FUN
Question 1
:

Where does the little bird see the fruit?

Answer:

The little bird saw the fruit on the tree.

Question 2:

What does she do?

Answer:

She eats berries.

Question 3:

What happens when she eats the berry?

Answer:

When she eats the berry, a berry seed falls.

LET’S TALK

Question 1:

Where do birds live?

Answer:

Birds live in the nest.

Question 2:

Have you seen any birds near your house?

Answer:

Yes, I have seen birds near my house.

Question 3:

Do you know their names in English or in your own language?

Answer:

Yes, I know their names in English and in my own language.

LET’S SHARE

Question 1:

Circle the things you can find on a tree.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 2

LET’S DO
Question 1
:

How does a seed grow? Look at the pictures below and number them in the correct order.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 4

LET’S THINK

Question 1:

Put a tick if it is true. Put a cross if it is not true.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 6

LET’S READ AND WRITE

Question 1:

w x y z

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 8

Question 2:

Help the bird reach its nest.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 9

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Our Tree - 10

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification