NCERT Solutions for Class 1 English Unit 6 Poem – If I Were An Apple

If I Were An Apple

READING IS FUN

Question 1:

Where is the apple?

Answer:

The apple is on the tree.

Question 2:

Where is the boy?

Answer:

The boy is under the tree.

Question 3:

How can the boy get the apple?

Answer:

The boy can get the apple by climbing the tree and plucking it from the tree.

LET’S TALK

Question 1:

Do you like apples?

Answer:

Yes, I like apples.

Question 2:

Have you ever climbed a fruit tree?

Answer:

No, I have never climbed a fruit tree.

LET’S SHARE

Question 1:

Fill in the blanks.

1. If I were a bird, I would____________. (fly, cry)

2. If I were a bee, I would_____________. (buzz, chirp)

Answer:

1. If I were a bird, I would fly. (fly, cry)

2. If I were a bee, I would buzz. (buzz, chirp)

LET’S READ AND WRITE

Question 1:

s t u v

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 2

SAY ALOUD

Question 1:

AppleDrewDewBall
PeopleGrewFewCall
RippleThrewMewFall

Answer:

The student has to practice the pronunciation of the given words.

WORD FUN

Question 1:

Fill in the letters to complete the crossword puzzle. Use the pictures as clues to find the fruit.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 4

Question 2:

Which is your favourite fruit? Say why you like it, first in your own language and then in English.

Answer:

My favourite fruit is orange.

I like it because it tastes yummy.

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification