NCERT Solutions for Class 1 English Unit 5 Poem – Merry-Go-Round

Merry-Go-Round

Let’s read

I ride on a horse.

Reading is fun

Question 1:

How did the merry-go-round go?

Answer:

The merry-go-round went round and round.

Question 2:

How did the big brown horse go?

Answer:

The big brown horse went up and down.

Let’s talk

Question 1:

Have you seen a merry-go-round?

Answer:

Yes, I have seen a merry-go-round.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Question 2:

Where have you seen it?

Answer:

I have seen a merry-go-round in a fair and a park.

Question 3:

Would you like to go to a fair?

Answer:

Yes, I like to visit a fair often.

Let’s share

Question 1:

Look at this picture and describe the fair.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 5 Poem Merry-Go-Round - 1

Answer:

The above picture is of a fair. There are children playing around, some are enjoying riding the merry-go-round and some are taking a ride in the toy train. There is a balloon man with colourful balloons and some children are buying balloons from him.

Some children are buying toys from the toy shop along with their parents. Everybody is having a great and enjoyable time in the fair.

Question 2:

Talk about the things you enjoy at a fair.

Answer:

I love visiting a fair. I like playing on the slides, swings like merry-go-round and buying new toys from the toy shop. I enjoy taking a quick ride in a toy train.

I love buying colourful balloons from the balloon man and watching magic show where the magician performs various magical tricks. Besides, I also enjoy the delicious snacks from the different stalls in a fair.

Question 3:

Go round the merry-go-round, find the letters and say them aloud.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 5 Poem Merry-Go-Round - 2

Answer:

Activity to be done by yourself.

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification