NCERT Solutions for Class 1 English Unit 4 Story – Mittu and the Yellow Mango

Mittu and the Yellow Mango

Let’s read

I like eating a mango.

I like feeding a crow.

Reading is fun

Question 1:

What did Mittu see on the tree?

Answer:

Mittu saw a big yellow mango on the tree.

Question 2:

What did the big black crow say?

Answer:

The big black crow told Mittu to go away.

Question 3:

What did Mittu see under the tree?

Answer:

Mittu saw a red balloon under the tree.

Let’s talk

Question 1:

Do you like eating mangoes?

Answer:

Yes, I like eating ripe mangoes.

Question 2:

Do you like green mangoes? Why?

Answer:

Yes, I like green mangoes as they taste sour and have a unique flavour. My grandmother prepares pickles with them.

Question 3:

Do you like yellow mangoes? Why?

Answer:

Yes, I like yellow mangoes as they have a sweet flavour.

Let’s share

Question 1:

Colour the chilli red and the parrot in colours of your choice.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 2

Question 2:

Trace the path of the lady bird.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 4

Question 3:

Match the fruit and vegetables to the trees they grow on.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 6

Learn to write

Question 1:

Draw over the dotted lines.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 8

Say aloud

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 9

Answer:

Read the words aloud.

Question 2:

Choose a letter from the box and complete the words below.

aeiou
s__tp__gb__gd__ts__n
f__nl__gs__tl__tb__n

Answer:

s_i_tp_i_gb_a_gd_o_ts_u_n
f_u_nl_e_gs_a_tl_o_tb_i_n

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification