NCERT Solutions for Class 1 English Unit 2 Poem – After a Bath

After a Bath

Let’s read

try to save water.

I have two ears, two legs, ten toes and one nose.

Let’s talk

Question 1:

Do you like to have a bath? Say why.

Answer:

Yes, I like to have a bath every day to keep myself healthy, neat and tidy.

Question 2:

Can you bathe yourself?

Answer:

Yes, I can bathe myself.

Question 3:

How do you dry yourself?

Answer:

I dry myself after a bath by using a fresh towel.

Question 4:

Have you seen an animal drying itself?

Answer:

Yes, I have seen my pet dog drying itself by shaking off the excess water from its body whenever I bathe it.

Let’s share

Question 1:

Put a
NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 1around what you do after a bath.

Throw the wet towel on the floor.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 2

Hang the wet towel to dry.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 4

Question 2:

Do you wear these things? Draw lines from the picture to the word.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 6

Let’s do

Question 1:

Match the following to make pairs. One has been done for you.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 8

Let’s draw

Question 1:

Draw or stick a picture of yourself and your friend here. Then complete the sentences and say them aloud.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 9

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

Trace the path to the flowers.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 10

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 11

Learn to write

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 12

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 13

Question 2:

Trace over the waves and colour the fish.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 14

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 15

Question 3:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 16

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 17

Say aloud

Question 1:

a b c d e f

Answer:

Read it aloud. Activity to be done by yourself.

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification