NCERT Solutions for Class 1 English Unit 10 Poem Flying-man

Flying-man

READING IS FUN

Question 1:

Where does the Flying-man go?

Answer:

The Flying-man is flying over the mountains and over the sea.

Question 2:

What does the child want to do?

Answer:

The child wants to fly along with the Flying-man.

LET’S TALK

Question 1:

Can you guess who the Flying-man is?

Choose your answer.

(a) The Flying-man is Superman.

(b) The Flying-man is a pilot.

(c) The Flying-man is an astronaut.

(d) The Flying-man is Batman.

Answer:

The Flying-man is Superman.

Question 2:

Now talk about him.

Answer:

The Flying-man is a superhero who saves the world with his powers. He helps everyone in need.

LET’S TALK

Question 1:

Have you seen an aeroplane?

Answer:

Yes, I have seen an aeroplane.

Question 2:

Let’s pretend you are a pilot flying an aeroplane.

(a) What will you see outside your aeroplane (i) during the day? (ii) at night?

(b) What will you see inside your aeroplane?

Answer:

(a) (i) During the day, I can see trees, mountains, clouds, buildings, rivers, oceans, etc. outside my aeroplane.

(ii) At night, I can see lights sparkling from everywhere outside the aeroplane.

(b) I will see fellow passengers, air-hostesses, windows, lights, doors, etc. inside the aeroplane.

SAY ALOUD

Question 1:

mugvasewavenote
movevalewallnip
mumviewwaxknee
mothervanwindknit
mudvotewhyknot

(i) Which word in the box sounds like ‘high’?

Answer:

The student needs to say the given words aloud so as to understand its pronunciation.

(i) The word in the box that sounds like ‘high’ is ‘why’.

Question 2:

(ii) Which word rhymes with ‘me’?

Answer:

The word in the box that rhymes with ‘me’ is knee.

Question 3:

What shall I be when I grow up?

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem Flying-man - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem Flying-man - 2

LET’S READ AND WRITE

Question 1:

W X Y Z

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem Flying-man - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem Flying-man - 4

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification