NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Story – Three Little Pigs

Three Little Pigs

Let’s read

  • The wolf was big and bad.
  • The pig was not big.

Reading is fun

Question 1:

How many pigs were there?

Answer:

There were three pigs.

Question 2:

What did the big wolf say to the pigs?

Answer:

The big wolf said to the pigs that he would will huff and puff and blow their houses down.

Let’s talk

Question 1:

Was the wolf good or bad?

Answer:

The wolf was bad.

Question 2:

What is your house made of?

Answer:

My house is made of bricks and cement.

Let’s share

Question 1:

Who is good?

Answer:

The pig is good.

Question 2:

Who is bad?

Answer:

The wolf is bad.

Let’s act

Question 1:

Imagine you are at home when the wolf huffs and puffs.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

Act out the story of the wolf and three pigs.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Say aloud

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four
  5. Five
  6. Six

Answer:

Read these aloud.

Let’s draw

Question 1:

Join the dots from 1 to 10 to make the house. Then colour the picture.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 2

(Note: You may colour the house as per your choice.)

Question 2:

There are farm animals, water animals and jungle animals in this picture. Help the animals reach their homes. Draw lines.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 3
NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 4

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 5

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification