NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Poem – A Happy Child

A Happy Child

Let’s read

The sun shines in the sky,

I have a red pen.

Question 1:

Read and match the words with the pictures. Draw a line.

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ

Fun with colours

Question 1:

Fill in the box with the right colour.

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ1

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ2

Let’s talk

Question 1:

Is there a tree growing near your house?

  • Tell us about the tree. Is it big or small?
  • Do you like the tree? What is the name of the tree?

Answer:

  • Yes, there is a big tree growing near my house.
  • Yes, I like the tree. It is a banyan tree which is very huge in size.

Let’s share

Question 1:

There are many kinds of houses. Circle the ones you have seen.

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ3

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ4

(Note: You may circle the ones that you’ve seen.)

Let’s draw

Question 1:

Draw your house here and talk about it.

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ5

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ6

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ7

Question 3:

Draw lines from the house to the people who live in your home.

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ8

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ9

Question 4:

Trace the numbers on the dotted lines.

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ10

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ11

Question 5:

How many people live in your house?

Write here. ____________ people live in my house.

Answer:

__Six (6)_ people live in my house.

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ12

Question 6:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ13

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ14

Question 7:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ15

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ16

(Note: You may draw your face in the circle as provided).

Question 8:

Collect pictures of a cat, a cow, a dog and a sheep from old books or newspapers and paste them below.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 9:

Trace over the dotted lines and complete the monkey’s tail.

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ17

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ18

Question 10:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ19

Answer:

ncert solutions class 1 english unit 1 poem a happ20

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification