Class 8 Maths NCERT Solutions for Chapter – 2 Linear Equations In One Variable Ex – 2.3

Linear Equations In One Variable

 Question 1.
3x = 2x + 18

Solution:

NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 31

Question 2.
5t – 3 = 3t – 5

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 32

Question 3.
5x + 9 = 5 + 3x

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 33

Question 4.
4z + 3 = 6 + 2z

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 34

Question 5.
2x – 1 = 14 – x

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 35

Question 6.
8x + 4 = 3(x – 1) + 7

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 36
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 37

Question 7.
x=\frac { 4 }{ 5 } \left( x+10 \right)
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 38

Question 8.
\frac { 2x }{ 3 } +1=\frac { 7x }{ 15 } +3
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 39

Question 9.
2y+\frac { 5 }{ 3 } =\frac { 26 }{ 3 } -y
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 40
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 41

Question 10.
3m=5m-\frac { 8 }{ 5 }
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 42

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification