Class 8 Maths NCERT Solutions for Chapter – 2 Linear Equations In One Variable Ex – 2.1

Linear Equations In One Variable

Question 1.
x – 2 = 7

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 1

Question 2.
y + 3 = 10

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 2

Question 3.
6 = z + 2

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 3

Question 4.
\frac { 3 }{ 7 } +x=\frac { 17 }{ 7 }
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 4
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 5

Question 5.
6x = 12

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 6

Question 6.
\frac { t }{ 5 } =10
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 7

Question 7.
\frac { 2x }{ 3 } =18
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 8

Question 8.
1.6=\frac { y }{ 1.5 }
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 9

Question 9.
7x – 9 = 16

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 10
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 11

Question 10.
14y – 8 = 13

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 12

Question 11.
17 + 6p = 9

Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 13

Question 12.
\frac { x }{ 3 } +1=\frac { 7 }{ 15 }
Solution:
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 14
NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 Linear Equations In One Variable 15

Take Your IIT JEE Coaching to Next Level with Examtube

  • Mentoring & Teaching by IITians
  • Regular Testing & Analysis
  • Preparation for Various Engineering Entrance Exams
  • Support for School/Board Exams
  • 24/7 Doubts Clarification